pexels
Volledig scherm
© pexels

Ive Marx (UA) over salaris versus diploma : "Er is eigenlijk weinig loonongelijkheid in België, we zijn bijna wereldrecordhouder”

SalarisStuderen loont! Letterlijk, want hooggeschoolden hebben een hoger persoonlijk inkomen. Ook is een veel groter aandeel van dat inkomen afkomstig van arbeid. Toch is de situatie voor laaggeschoolden met een job hier beter dan in veel andere landen, zegt hoogleraar Ive Marx (Universiteit Antwerpen).

8 reacties

  • Hans Schoen

    4 jaar geleden
    Iedereen wil een normaal leven hebben en niet iedereen krijgt de kans om te studeren. Niet iedereen is geschikt voor elke job. Ook heb je nog je omgeving en de soort van familie waarin je geboren bent. De ene persoon gaat het stukken makkelijker af dan de ander. Makkelijk praten van je eigen schuld totdat je zelf ns in ellende geraakt! Basis Inkomen zou een serieuze hulp voor veel mensen kunnen zijn. Zelfs dat breken we zonder besef en met bakken vooroordelen af!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Het is mooi als ge gestudeerd hebt en zo een goed loon verdient, maar vergeet vooral niet dat al degenen die uw huis kuisen, uw strijk doen, uw kinderen moeten opvangen enz... evenveel respect verdienen als gijzelf, maar jammer genoeg niet altijd even goed verloond worden.
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Weer met gemiddelden bezig geweest blijkbaar. Nemen die niet- correcte cijfers gewoon over. Probeer in een stad als alleenstaande te overleven met 1600€. Huur 7-800€, verzekeringen, ongeveer verplicht gsm en pc te hebben, dus internet (flexibiliteit). Eerste vraag bij sollicitatie, in bezit van wagen? Vaste kosten (elek, water, gas) verzekeringen, voedsel . Ik vraag mij af hoe een alleenstaande nog op reis kan gaan, en dan nog de kinderen. Ontspanning : op de brug overwegen nu of volgende week?
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Ze zeggen dat in België de lonen ongeveer gelijk zijn , maar dat is niet zo . In Limburg zijn de lonen lager dan in de Walen ook lager dan Brussel West Vlaanderen en Antwerpen . Zelfs de pensioenen zijn hoger in Wallonië en de belastingen lager .
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Hans Omen: zo is het. Mensen met een laag betaalde job hebben meestal tijd, wat hooggeschoolden niet hebben. En hooggeschoolden hebben dikwijls twee linkse handen. Daarom kan wie 'laag geschoold' is heel veel geld uitsparen door dingen zelf te doen: het eigen huis 'met werk aan' is daar ideaal voor. 'Laag geschoold' is voor een groot deel ook nietszeggend: Je hoeft niet naar school te gaan om dingen te leren: je kan anderen om raad vragen, lezen, opzoeken enz, maar vooral Doen!