BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe staking in gevangenis Itter: twee gevangenen verwonden tien cipiers

In de gevangenis van Itter (Ittre) in Waals-Brabant is opnieuw een staking uitgebroken. Dat meldt de liberale vakbond SLFP. Aanleiding is een zwaar geval van agressie waarbij twee gedetineerden gisterennamiddag tien cipiers hebben verwond. De staking zou 24 uur duren.

8 reacties

  • JOHN LAMMENS

    4 jaar geleden
    Bosman Jo ik zelf werk Al van 2008 in gevangenis er is meer en meer agressie tegen ons en soms om onnozele dingen de basiswet zegt dat er in de gevangenis tussen gedetineerde op sectie niks mag worden doorgegeven als wij dit correct opvolgen worden we al uitgedaagd, verweten en bedreigd mss ook eens examen mee doen en stage lopen zoals elke penitentiair bewakings beambte moet doen vooraleer ze benoemd worden en waar is het respect van sommige gedetineerde wij volgen de basiswet!!!
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Hebben die cipiers dan geen peperspray of stroomstoot wapen.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    En... Die gedetineerden werden zonder enige reden agressief. Maak dat de kat wijs . Het zal wel weer zo zijn dat enkele cipiers hen het bloed onder de nagels uit pesten. Daar zijn ze heel goed in. In achteraf slachtoffer spelen ook .
  • Robin Verheyden

    4 jaar geleden
    Ik zie alleen heil in een veel strenger regime in plaats van de over-sociale aanpak van nu. Het is niet omdat men na de straf opnieuw moet reïntegreren in de maatschappij, dat men in de gevangenis niet streng mag behandeld worden. De recidieve cijfers spreken trouwens voor zich als het gaat over het afschrikkingseffect van een gevangenisstraf.
  • Eddy Van De Velde

    4 jaar geleden
    2 gedetineerden die 10 cipiers de baas zijn? Ben ik de enige die het onlogische daarvan inziet? Welke opleiding krijgen de cipiers?