Ken je Ardeense oester al? Het is overheerlijk, mager en heeft niks met de zee te maken
Ardeense oester is een lekker stukje varkensvlees uit de bil, een van de meest magere en malse stukjes van het dier. En bij deze romige pasta met groene kool komt het helemaal tot z’n recht.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 Ardeense oesters
400 g pasta (spirelli)
1 ui, gesnipperd
1 teentje look, geperst
1/2 savooikool
1 preistengel, in ringen
200 g mascarpone
100 ml kookroom
1/2 blokje groentebouillon
200 ml heet water
1/2 tl nootmuskaat
2 el bieslook, fijngehakt
2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
boter
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Snijd de groene kool in dunne reepje en verwijder de harde stukken. Blancheer de kool in licht gezouten water. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
2. Fruit de uit met de look glazig in olijfolie. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg dan de geblancheerde kool toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep er de mascarpone onder en voeg de room en het bouillonblokje toe. Giet er het water bij. Laat 2 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
3. Bak de Ardeense oester in boter goudbruin en gaar. Giet de pasta af en meng onder de romige groentesaus. Verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en leg bovenop de pasta. Werk af met de kaas en de bieslook.
Nog plaats over voor een dessertje? Probeer dan deze zoet gevulde appeltjes met mascarpone.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Livios
Zo gebruik je je wasmachine en droogkast slimmer: “Het kost je iets meer, maar je bespaart ermee op de lange termijn”
Wie besparingen op de energiefactuur zoekt, neemt best een kijkje in de waskamer. We gebruiken de wasmachine en de droogkast vaak en die toestellen vertegenwoordigen dan ook een noemenswaardig deel van je energieverbruik. Hoe gebruik je ze op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios vroeg het aan Arjan Hoffer van Bosch en Siemens. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
-
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerJohnny L Verhoeven
Robert callot