Open Vld-minister Philippe De Backer is verantwoordelijk voor de strijd tegen de sociale fraude.
Volledig scherm
Open Vld-minister Philippe De Backer is verantwoordelijk voor de strijd tegen de sociale fraude. © BELGA

Strijd tegen sociale fraude brengt ruim 1 miljard in het laatje

De strijd tegen sociale fraude heeft tussen 2015 en midden 2019 1,1 miljard euro in het laatje gebracht. Als oorzaak wijst bevoegd minister Philippe De Backer (Open Vld) naar de hervorming die hij bij de inspectiediensten doorvoerde, en naar de prioriteiten die de regering heeft gesteld.

45 reacties

  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter de aftrekposten en fiscale fraude bij zelfstandigen aanpakken, daar zijn meerder miljarden te rapen, en dat zou correcter zijn tegenover de gewone werknemer ,maar daarover geen voorstel
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    1 miljard.. Zijn ze nu pluimen in hun eigen 'gat' aan het steken? Het is positief, maar het gaat over een peuleschil van wat er werkelijk wordt ontdoken of gefraudeerd. Typisch is een rechtzaak voor miljoenenfraude die herleidt wordt tot hooguit een paar honderduizend euro. Een gewone burger die belastingen niet correct invult? Die krijgt nog eens een boete er bovenop.
  • Erik Moens

    4 jaar geleden
    "Strijd tegen sociale fraude brengt ruim 1 miljard in het laatje" Mooi!! Nu de fiscale fraude, die brengt makkelijk een veelvoud op.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Dat is nog niet 1% van de fiscale fraude en nog geen 0.1 % van de belasting ontwijking. Breng de belastingdruk naar een aanvaardbaar niveau , maar cash die belastingen dan ook.Dan ga je nòg miljarden over hebben. Dat is geen linkse praat, dat is de werkelijkheid: zo lang niet iedereen zijn 'fair share' bijdraagt, zal iedereen een fraude mentaliteit blijven hebben in dit land.De kleintjes zijn maar klein bier vergeleken met de kapitaalkrachtigen, niet vergeten.
  • RENE KEEGAN

    4 jaar geleden
    hij is niet van mijn partij... maar deze man had zoveel meer in hem, héél spijtig dat ze hem lieten gaan, en héél waarschijnlijk omdat hij te bekwaam was in vergelijking met partijgenoten en dus een bedreiging vormde !