Protest van de cultuursector tegen de besparingsplannnen van minister Jan Jambon vandaag, met onder meer Michael Pas en andere bekende Vlaamse acteurs.
Volledig scherm
Protest van de cultuursector tegen de besparingsplannnen van minister Jan Jambon vandaag, met onder meer Michael Pas en andere bekende Vlaamse acteurs. © Eric de Mildt

Acteur Michael Pas na uitnodiging van Jambon: “Is dit een uitgestoken hand of een verdeel-en-heers-tactiek?”

"Is dit een uitgestoken hand of is dit een verdeel-en-heers-tactiek?” Dat vraagt acteur Michael Pas, tevens woordvoerder van de acteursgilde, zich hardop af na de uitnodiging van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) om binnen de cultuursector overeen te komen over alternatieve besparingen in de sector.

57 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Cultuur aan Jambon. En onderwijs aan Weyts. Dat is zo iets als aan Herman Brusselmans economie en aan Kamagurka landbouw geven. En het zou me niet eens verwonderen als die laatste twee het er nog beter van af zouden brengen dan die eerste twee. Als je wil weten wat kunst is vraag het dan aan kunstenaars. En als je wil weten wat de boerenstiel inhoudt vraag het dan aan een landbouwer. Boeren is ook niet nostalgisch schaapjes hoeden in een bloemenweide.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Een goede zaak dat de veegborstel eens wordt boven gehaald voor de subsidie-sector.
  • Andté Herbots

    4 jaar geleden
    Schaf al die subsidies af en tegelijkertijd ook de partij financieringen.
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Die ego's zijn ook maar wereldberoemd in Vlaanderen alhoewel ze zich zelf veel hoger inschatten. Als overal moet bespaard worden, waarom zouden dat dan in de cultuur sector niet moeten?
  • luc christiaens

    4 jaar geleden
    Als de regering eens het goede voorbeeld zou geven en 60% zou besparen op de (te hoge) partijdotaties dan zou er misschien meer begrip zijn voor andere besparingen.