Andrea Zanoni
Volledig scherm
© Andrea Zanoni

Noodtoestand in Venetië, parlement loopt onder water nadat nieuwe maatregelen rond klimaat verworpen werden

De Italiaanse regering heeft vanwege de zware overstromingen in Venetië de noodtoestand voor de stad uitgeroepen. Dat twitterde premier Giuseppe Conte na een regeringsbijeenkomst. Met de maatregel komt er meteen twintig miljoen euro vrij voor onmiddellijke hulp aan de stad en de bevolking. Ook het gebouw waarin het regionale parlement van Veneto zetelt, deelde -voor de eerste keer ooit- in de klappen. De timing was bijzonder opmerkelijk.

27 reacties

  • Wouter Mareels

    4 jaar geleden
    Het ene sluit het andere niet uit. Het is niet omdat Venetië breeds uit zichzelf zink, dat het klimaat niet van tel is. Hevigere klimaatfemonen beïnvloeden de snelheid en intensiteit waarmee de springvloeden optreden. Het klimaat kan zelfs interactie hebbenet de mechanismen die de stad doen zakken...
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    De mens kan het klimaat niet beïnvloeden, het wijzigt reeds sinds het ontstaan van de aarde met afwisselend ijstijden en daartussen tropische periodes. De CO2-concentratie heeft nauwelijks invloed op het klimaat en er is eigenlijk nog geen enkel bewijs dat dat zo zou zijn. Het was in 1966 prijs en nu weer eens, hetgeen bewijst dat de klimaatveranderingen daar niets mee te maken hebben. Venetië zinkt nu eenmaal, daar kan misschien wel iets aan gedaan worden.
  • André Van der Poorten

    4 jaar geleden
    Dit is niet de eerste keer maar nu is dat door de klimaatsopwarming ! Jaren terug heette het dat Venetië aan het zinken was door de onstabiele ondergrond ! Maar nu mag er niks meer gebeuren of tis patat : klimaatzever à volonté .
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Dat weten ze al jaren maar er iets aan doen nee dus voila u oogst wat je gezaaid hebt!
  • D'haese Luc

    4 jaar geleden
    Het stijgen waterniveau in Venetië vandaag ligt enkel en alleen aan een stormvloed en heeft niks te maken met het wegzakken. Dit zijn wetenschappelijke feiten. Waarom deze stormvloeden optreden vult eenieder in volgens zijn goesting.