11-jarige meisje ontsnapt aan ontvoering vlakbij school

Een meisje uit Colfontaine is woensdag aan een ontvoering ontsnapt. Op weg van school naar huis probeerde een man haar in zijn auto te trekken, beweert ze. Het gerecht neemt de zaak ernstig.

tg

Het meisje was met haar 14-jarige zus op weg van school in Colfontaine (Henegouwen) naar huis. Het oudste meisje liep iets verder toen ze haar zusje plots in paniek om hulp hoorde schreeuwen. Een man had geprobeerd haar in zijn auto te duwen. Het jonge slachtoffer zou haar aanrander gebeten hebben om te kunnen ontkomen.

Er werd een klacht ingediend en de politie opende een onderzoek. Volgens procureur Christian Henry van het parket van Bergen wordt de zaak ernstig genomen. “We weten voorlopig enkel dat de man in een rode wagen reed en roepen jongeren, zonder paniek te willen zaaien, op om toch best voorzichtig te zijn.”

Op 15 november, zo meldt de Waalse krant L’Avenir, ontsnapte ook al een 10-jarig meisje aan een poging tot ontvoering aan de Amerikaanse school van de Shape in Bergen. Dat onderzoek loopt nog en er wordt nu gekeken of er gelijkenissen zijn tussen beide dossiers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen