Nu al bakken sneeuw in Frankrijk: een bewoner van Saint-Jean Bonnefonds, nabij Saint-Étienne moet scheppen.
Volledig scherm
Nu al bakken sneeuw in Frankrijk: een bewoner van Saint-Jean Bonnefonds, nabij Saint-Étienne moet scheppen. © AFP

Hevige sneeuwval eist dode in Frankrijk: 330.000 huizen zonder stroom

Door de hevige sneeuwval in Frankrijk is zeker een dode gevallen. 330.000 woningen zijn zonder stroom gevallen en het treinverkeer is gedeeltelijk verstoord. De intensiteit van de sneeuwval is bij onze zuiderburen in geen twintig jaar meer gezien, meldt Météo-France.

47 reacties

  • Luc Verschueren

    4 jaar geleden
    Tot nu toe komt enkel Dieter Devreeze in de nabijheid van de juiste uitleg. De wetenschap is te complex om hier terug welles- nietes reacties uit te lokken.
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Opwarming van de aarde? Allez jongens, de eerste sneeuw moest al gevallen zijn in Vlaanderen.
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    Marco Maerten, Neen geen strohalm gevonden, ik schrijf enkel wat 10 jaar, (en geen 20 jaar) in deze krant stond geschreven. Er stond toen letterlijk in de krant dat skivakantie in de toekomst nog enkel voor de kapitaal krachtigen zou worden wegens enkel sneeuw op grote hoogte! Wat moet je er nog van geloven?
  • Dirk Vantorre

    4 jaar geleden
    330.000 woningen zonder stroom. Geen verwarming dus als we van fossiele brandstoffen weg moeten. Met een warmtepomp krijg je trouwens je huis niet warm tijdens ijskoude dagen. Dat maakten we mee in Frankrijk op reis. Er stonden gelukkig 6 elektrische olieradiatoren om onze chalet warm te houden.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Magda De Munck,een strohalm gevonden om de ontkenningretoriek kracht bij te zetten. Wat nu eens gebeurt,was vroeger jaarlijkse kost. Nu was het ,zo blijkt al 20 jaar geleden. Ooit gehoord van klimaat en weer? Perceptie is ook bij u als anderen hier op forum niet de sterkste kant.