Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Shutterstock

Geëmigreerde Vlamingen houden vast aan eigen taal en cultuur

Vlamingen en Nederlanders die emigreren naar een ander land nemen hun taal en cultuur mee, en blijven daar ook aan vasthouden. Dat blijkt vandaag uit een allereerste wereldwijde inventarisatie van de houding van geëmigreerde Vlamingen en Nederlanders tegenover hun taal, cultuur en identiteit. 

19 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het land waar een half miljoen kinderen slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Hoofdzakelijk als gevolg van sekstoeristen. Dat in de aanloop naar het WK beschuldigd werd van kinderarbeid. Dat Indianen afslacht in het Amazonewoud voor houtkap en het ontginnen van ertsen. Waar vijf eeuwen van moord, marteling, ziekte en uitbuiting de inheemse volkeren nagenoeg weg gevaagd hebben. We schaffen hun cultuur niet af, we vernietigen ze. Samen met hun woud, jef Joossens.
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Neen Gino Denil, die Vlamingen integreren uitermate zeer goed. Ik woon 12 jaar in Brazilie en spreek sinds het eerste jaar dat ik hier woon de taal perfect. Ik dring niets op aan de mensen van hier dus vraag ook niet dat ze zich aanpassen aan mij en ik respecteer hun levenswijze. Ik ga ook niet eisen dat ze bepaalde dingen van hun cultuur hier afschaffen omdat ik er niet mee gediend ben. Ik maak hier ook de straten niet onveilig voor de plaatselijke bevolking. Ik leef hier niet van het OCMW,....
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Oja nog dit, Vlamingen integreren goed, passen zich aan eet e.a. cultuur makkelijk aan. Fransen en Franstalige Belgen beklagen zich dat niemand hier hun taal spreekt, Fransen moeten niet veel hebben van Franstalige Belgen. Engelsen blijven onder mekaar, maken clubs en zetten hun Engels leven verder onder mekaar, ze zijn vrij goed georganiseerd maar integreren niet.. ook zo voor Duitstaligen die dan wel weer het Engels machtig zijn. Uit ervaring..
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    De deelname in de maatschappij van een Vlaming gaat in het buitenland wel iets vlotter, we eten varkensvlees, onze vrouw moet niet meters achter mij lopen, ze hoeft geen hoofddoek en de mannelijke dokter of verpleger mag haar wel verzorgen, we leren snel de lokale taal want Vlaams is nu eenmaal geen wereldtaal, we werken of hebben een eigen inkomen en eisen geen sociale woning en uitkeringen
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Woon zelf in het buitenland, Spanje, en kan jullie zeggen dat de meeste Vlamingen en Hollanders (minder) zich best redden in het Spaans maar met mekaar hun eigen taal spreken. M’n dochter woont in Duitstalig Zwitserland en zelfs m’n kleinkinderen spreken zeer vloeiend geschaafd Vlaams.