Direct naar artikelinhoud
Nicaragua

Belgisch-Nicaraguaanse studente Amaya Coppens opnieuw gearresteerd door politie

Amaya Coppens.Beeld Facebook/Amaya Coppens

De Belgisch-Nicaraguaanse studente Amaya Coppens is opnieuw gearresteerd door de politie in Nicaragua. Dat meldt de RTBF. Haar nicht Anne Van Hove bevestigt het nieuws aan Belga.

Lokale media en de oppositiebeweging Unab, die het vertrek eist van de regering van Daniel Ortega, melden dat Coppens en de anderen donderdagavond werden opgepakt in de stad Masaya. De groep werd omsingeld door de politie toen ze water bracht naar een kerk, waar familieleden van politieke gevangenen in hongerstaking waren gegaan.

Leden van Unab eisen het vertrek van de regering van Daniel Ortega, en namen deel aan grootschalige protesten tegen de president. Coppens zat eerder al vast als politiek gevangene voor haar deelname aan die protesten. In juni werd ze na 9 maanden gevangenschap vrijgelaten.

Nu is ze dus opnieuw opgepakt. “Ze werd rond 23.30 uur lokale tijd door de politie naar het centrum van El Chipote gebracht, een tijdelijk detentiecentrum dat erom bekendstaat een martelcentrum te zijn”, zegt haar vader, Frédéric Coppens, aan de RTBF. “Amaya en enkele andere opgepakte mensen worden momenteel ondervraagd.”