© James Billings

Indrukwekkende maanreplica te bewonderen in Sint-Rombouts

Mechelen viert in 2020 de Sint-Romboutstoren. Tijdens de feestdagen pakt de stad daarvoor al uit met een adembenemende eyecatcher. Een maanreplica die al over heel de wereld te zien was, is in december te bewonderen in de kathedraal.

svh

Museum of the Moon van de Britse artiest Luke Jerram is van vrijdag 6 tot en met vrijdag 27 december opgesteld in de Sint-Romboutskathedraal. Bezoekers kunnen er elke dag van 8.30u tot 17u naar gaan kijken en op vier avonden zijn er ook nocturnes tot 21u, op 7, 13, 21 en 27 december. “We zijn heel blij dat we deze unieke installatie naar Mechelen kunnen halen”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Onder de indrukwekkende maanreplica worden tal van muziek- en theatervoorstellingen georganiseerd. Ook het populaire theaterspektakel In Vuur en Vlam speelt zich op zaterdag 21 december grotendeels af in en rond de Sint-Romboutstoren. “Een parel die we een heel jaar extra in de kijker zetten”, klinkt het. Zo bespelen op 21 december acht acrobaat-muzikanten hoog in de lucht een spectaculaire beiaardmobiel.

www.mechelenhoudtjewarm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen