-
Volledig scherm
PREMIUM
- © Getty Images

Een op de tien Vlamingen heeft DNA van ‘de melkboer’

Ongeveer een op de tien Vlamingen en Nederlanders loopt rond met DNA dat niet van de eigen familie is, maar ergens in de afgelopen eeuwen is opgepikt van de spreekwoordelijke melkboer. Vooral de 19de-eeuwse stad was een bron van bastaardkinderen, blijkt uit een nieuwe analyse.

21 reacties

  • ANN LIMBOS

    4 jaar geleden
    Er waren er ook die den elentriekmeter kwamen opnemen....
  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    De postbode, de bakker, de beenhouwer, de brouwer, de pastoor en sommige anderen zullen ook wel hun steentje bijgedragen hebben.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Om nog maar te zwijgen over wat er gebeurt in grote bedrijven . En daar zitten geen melkboeren of postbodes of pastoors ( soms toch niet).
  • eric brack

    4 jaar geleden
    En in de steden waren het vooral de politiek correcte met hun christelijk gedrag die scheef gingen tegenover de platteland boertjes die nog braaf waren maar wel belastingen moesten betalen voor deze heersers.
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    Hier in mijn dorp was er een postbode van 18 jaar en die heeft toch 4 verschillende jonge getrouwde vrouwen bezwangerd, sommige liepen hem te gemoed om er eens van langs te krijgen. En onze pastoor had er ook verschillende verwekt bij huismoeders aan de haard, ja als de soep heet is moet ze gegeten worden.