Europees onderzoek moet duidelijkheid scheppen over aantal daklozen in Gent

Gent werkt mee aan een Europees project om daklozenpopulaties goed in te schatten. Het project wil op basis van de bestaande expertise in 9 Europese steden een model ontwikkelen om ook elders de kwetsbare groep - die vaak onder de radar blijft - in te schatten. Voorts wordt een opvangmodel in stelling gebracht waarbij de toewijzing van een woning de start is van een traject.

gjs

Het URBACT-project zal data en kennis uitwisselen over de problematiek. Gent trekt het project waarbij ook verschillende andere steden betrokken zijn: Braga, Göteborg, Glasgow, Napels, Thessaloníki, Timisoara, Toulouse en Utrecht. De steden zijn geselecteerd uit meer dan 20 kandidaten omwille van hun expertise terzake.

Gent wil het aantal daklozen op haar grondgebied in kaart te brengen. Dat meldde Radio 2 vrijdag. Vandaag werkt de stad - zoals andere overheden - met gewone tellingen die weinig wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het onderzoek moet ook de daklozen aan het licht brengen die nu onopgemerkt blijven.

Elk jaar voorzien Gent en Aalst winteropvang voor daklozen uit de steden. In Gent zijn er 105 bedden, in Aalst 24. Maar niet alle daklozen kunnen en willen er terecht. Om de nood beter in te schatten, werkt de stad Gent mee aan een nieuw Europees project om een wetenschappelijke en betrouwbare methode te ontwikkelen om het aantal daklozen in steden in kaart te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen