Patrick Dewael naast Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Patrick Dewael naast Sophie Wilmès. © Photo News

Wilmès: “Prinses Elisabeth is rolmodel voor de gelijkheid van man en vrouw”

Premier Sophie Wilmès heeft de figuur van kroonprinses Elisabeth aangehaald als rolmodel voor de gelijkheid tussen man en vrouw. De eerste minister deed dat naar aanleiding van het Koningsfeest, dat dit jaar in het teken van de troonopvolgers stond. De achttiende verjaardag van Elisabeth was daar niet vreemd aan.

7 reacties

  • luk hendrickx

    4 jaar geleden
    Dat er na de koning een koningin komt is zuiver toeval, mevrouw Wilmessssssssss. Maar misschien komt er enkel een koningin van Walonie....zou goed zijn voor Vlaanderen, mevrouw Wilmes.
  • Lore Kluwer

    4 jaar geleden
    Iemand die in een gouden wieg geboren is en zo'n 2.500 euro per dag krijgt van de belastingbetaler, is een rolmodel? Wat een wereldvreemde uitspraak.
  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Geef me haar dotatie en ik wordt het beste rolmodel dat Belgie ooit gehad heeft. Met dat geld van de koninklijke familie verbind ik water met vuur .
  • ronan vanderstukken

    4 jaar geleden
    Waarom zetten dan geen minder bedeelden op het paleis daar is toch plaats genoeg .
  • Freddy Aerts

    4 jaar geleden
    Iedere Belg moet gaan werken voor zijn levensonderhoud en betaald sociale lasten en belastingen. Waar zijn dan de gelijke kansen met het vorstenhuis die hun inkomsten krijgen van de hard werkende Belg, die door de belastingen volledig gepluimd wordt,om deze rijke familie elk jaar hun spaarpot nog eens groter te maken.