De man zat vast tussen de Turkse en Griekse grensposten.
Volledig scherm
De man zat vast tussen de Turkse en Griekse grensposten. © DHA

Amerikaanse IS-strijder die in niemandsland tussen Turkije en Griekenland werd gedropt, op vliegtuig richting VS gezet

Turkije heeft na dagen van verwarring dan toch een Amerikaanse jihadist die vastzat tussen de Turkse en Griekse grens, op het vliegtuig richting de VS gezet. Turkije zette de man eerder deze week uit naar Griekenland, maar dat land weigerde hem toegang te verlenen, waardoor hij enkele dagen in niemandsland doorbracht. 

4 reacties

  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Ja dat krijg je dan als het westen niet meewerkt! Hier gaan ze met luxe behandeld worden. En komen nog vrij ook. Man man wanneer gaat het westen eens leren om hun verantwoordelijkheden op te nemen! Turkije gaat de gevangenen niet op zich nemen hier heeft het westen meer steun van de Koerden verwacht en betaald ook. Turkije gaat ze niet gratis onderhouden dus return to sender! Was heel simpel te regelen gewoon betalen dat ze ginder blijven.
  • Wesley Gevaert

    4 jaar geleden
    Haha. Turkije was even vergeten dat er 2 poorten zijn aan een grens.
  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    Neen die moeten helemaal niet Naar hier gestuurd worden , ze moeten allemaal Berecht worden door een Oorlogstribunaal in Syrië en Irak zelf !! Eigenlijk zijn deze Terroristen Staatlozen want ze erkennen enkel Hun Kalifaat of de Sharia en die is er bij mijn weten niet in Europa ?
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    Dit is het moment om Turkse criminelen die in Europa zitten op het vliegtuig te zetten en terug te sturen, met de groeten van Europa, trek uw plan ermee.