Vlaams Minister van Cultuur Jan Jambon
Volledig scherm
Vlaams Minister van Cultuur Jan Jambon © BELGA

Acteurs en muzikanten gaan staken tegen besparingsplannen regering-Jambon

De vakbonden in de sectoren podiumkunsten en muziek hebben een stakingsaanzegging ingediend, gericht tegen de besparingsplannen van de Vlaamse regering in de cultuursector. Dat meldt ACV Puls.

31 reacties

  • Peter Viaene

    4 jaar geleden
    Blijkbaar heeft enkel datgeen dat ‘profitabel’ is nog recht van bestaan en is al de rest luxe dat we best zo vlug mogelijk afschaffen, Arm Vlaanderen!
  • Nils De Vriendt

    4 jaar geleden
    Hoe sneller hoe liever, invoeren asap!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als je een beroep niet kent en niet zelf uitoefent kan je er beter niet over oordelen, Anna Pauels. Wij maken ook geen opmerkingen over nachtwerkers die slapen tijdens hun dienst, of dergelijke onzin.
  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    Er zijn hier weer veel mening-spuiers die absoluut iets willen zeggen en tegelijk totaal geen benul hebben waarover ze praten. Mensen die in al hun zelfverklaarde slimheid niet snappen wat cultuur voor een maatschappij betekent. Maar tegelijk wel fan zijn van de enorme subsidieslurf voor bedrijven waarbij het geld in massa verdwijnt in de zaken van een paar multinationals en bedrijfsleiders die sowieso al in overvloed leven.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Staken omdat ze van hun hobby hun beroep niet meer kunnen maken en misschien zoals de meesten onder ons een echte job moeten gaan doen. Wel ik ga vanavond om 22 uur met de nacht werken, ik doe dit ook niet altijd graag, zou ook liever verhaaltjes schrijven.