Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Er gaan nog veel meer doden vallen in Hongkong”

In Hongkong wil niemand buigen, ook niet nu het straatprotest een eerste dode heeft gekost. Kenners voorspellen dat het geweld nog erger zal worden. Want een uitweg is er niet. China zal zijn greep niet lossen — en dat maakt de wanhoop van een generatie die haar vrijheid opgebruikt ziet raken er steeds groter op.

1 reactie

  • karl van dyck

    4 jaar geleden
    Jazeker zullen er nog meer doden vallen. China is watching Hong-Kong en op hun eigen tempo zullen China alle demonstranten persoonlijk vervolgen of stil laten verdwijnen of in opvoedingskampen plaatsen . Waar kennen we zulke taferelen nog van,was dat niet tussen 1940 en 1945. en vond heel de wereld toen dat zoiets niet meer kon of mocht gebeuren.Veel BlaBla Bla. Grootmachten hebben nog steeds het laatste woord.
  1. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.