Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Verjaring voor zwaarste seksuele misdrijven daalt naar 10 jaar

Een fout in een wet die de Kamer vorige week heeft goedgekeurd, zorgt ervoor dat het zwaarste seksueel misdrijf op meerderjarigen - verkrachting met de dood tot gevolg - sneller verjaart. In plaats van na 15 jaar zullen die feiten straks al na 10 jaar niet meer strafbaar zijn, schrijven de kranten van Mediahuis.

68 reacties

  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Seksuele delicten op minderjarigen verjaren niet meer, dus wel de vele andere gruwelen die kinderen dagelijks aangedaan worden (verwaarlozing, psychologische terreur, zware lijfstraffen). En wat met geweld (lichamelijk - psychologisch) tegen (mentaal) gehandicapten en zwakkeren? Waarom dan niet meteen de niet-verjaring van alle misdaden die iemands leven verwoesten? De nieuwe wet doorstaat Artikel 6 van de grondwet niet (wet op gelijkheidsbeginsel).- @Jan Van de Velde, de spijker op de kop.
  • johan vankeirs

    4 jaar geleden
    Hoe is dit mogelijk? Neemt er hier in dit land dat niemand nog zijn verantwoordelijkheid. Iedere dag stapelen de fouten zich op en geen enkele minister die beweegt.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Ze hebben daar ik weet niet hoeveel , en duur betaald volk op de kabinetten om alles uit te pluizen tot in de puntjes, en dan de vertegenwoordigers van het volk zo noemen ze zich toch, ik ga ervan uit als ge van uzelf denkt dat ge zo intellectueel zijt om 8000 euro in de maand te verdienen, belasting vrij en aftrek kosten. Dat ge dan alles perfect doet voor de bevolking! Uw werkgevers, niet dus, beter nieuwe verkiezingen dan die klungelaars.
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Groen/ecolo onthield zich bij de stemming van deze wet. Ze vonden dat er te snel werd beslist en dat er grondiger over gedebatteerd moest worden. Volledig gelijk dus.
  • Frans Vercaemer

    4 jaar geleden
    Wat voor klungelaars zitten er daar eigenlijk wetten in elkaar te foeffelen, of gaat het hier ook weer om een soort achterpoortjes.....? Ze mogen daar dringend eens een soort C4 invoeren!!! Moesten ze in de privéfirma's zo vergeetachtig zijn 't zou mooi zijn zeker, en we spreken dan nog niet over die dames er heren hun loontjes. En die verjaringstermijnen moeten ze voor 100% afschaffen!!!