Diplomaat David Holmes werkte op de Amerikaanse ambassade in Kiev.
Volledig scherm
Diplomaat David Holmes werkte op de Amerikaanse ambassade in Kiev. © REUTERS

“Getuige hoorde hoe Trump vroeg naar Oekraïens onderzoek Biden”

Tijdens een zitting achter gesloten deuren heeft een Amerikaanse diplomaat gisteren bevestigd dat hij een telefonisch gesprek gehoord had tussen president Donald Trump en de Amerikaanse ambassadeur bij de EU, zo meldt CNN. De diplomaat zou gehoord hebben dat Trump druk uitoefende op Oekraïne om een onderzoek te openen naar Democraat Joe Biden, verklaarde hij tijdens een zitting in het kader van de impeachmentprocedure tegen Trump.

14 reacties

  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    @ Fons Casteels : Beste man, wanneer ga jij nu eens leren lezen wat er staat en niet lezen wat jij verwacht dat er staat om jij grote goeroe, dr. Trump, te kunnen verdedigen. Deze persoon was bij het gesprek aanwezig heeft duidelijk de stem van Trump herkent. De enige fout is dat het niet genoteerd heeft wat er' gezegd is, maar dat zou voor jou niks uitmaken want dan zou je vertellen dat hij leugens genoteerd had ...
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het is niet de taak van een president om een onderzoek af te dwingen, en zeker niet met chantagemiddelen. Openbare aanklagers en onderzoeksrechters hebben die taak. Ook in de VS is er een scheiding van machten. Hier was er zelf niet eens een reden voor onderzoek. Dat was al gedaan en Biden ging vrijuit. Trump wou een buitenlands onderzoek om mee uit te pakken in zijn kiescampagne.
  • Rik Connaerdt

    4 jaar geleden
    In de essentie is er wel degelijk een probleem, mr. De Vleeschouwer. Mr. Trump heeft namelijk gevraagd een onderzoek te openen naar de handel en wandel van de zoon van mr. Biden in ruil voor het vrijgeven van Amerikaanse hulp aan Oekraïne. Dit is niet in het belang van de VS maar in zijn eigen persoonlijk belang. Verder heeft hij een doorslag van het telefoongesprek verstopt, zodat het Congres dit niet zou vinden. Hij wist dat wat hij gedaan had niet door de beugel kon.
  • Gianfranco Spertini

    4 jaar geleden
    Phil, behalve als dit in de Amerikaanse wet vermeld word als een misdrijf. En dat is het.
  • CAROLINE NAGEL

    4 jaar geleden
    Meneer De Vleeschouwer, Wat Trump heft gedaan is verboden door de Amerikaanse grondwet.