Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Veganistische ouders “laten peuter verhongeren door dieet van rauwe groenten en fruit”

In Florida is een Amerikaans koppel opgepakt nadat hun zoontje van achttien maanden omkwam door ondervoeding. Het overlijden van de peuter zou het gevolg zijn van een overdreven veganistisch dieet waarbij het kind enkel rauwe groenten en fruit kreeg.

4 reacties

  • Jacobs Thomas

    4 jaar geleden
    Ik heb niks tegen vegan, vegetariërs,... maar voed kinderen op de traditionele manier op dat ze later zelf kunnen beslissen welke weg ze willen inslaan!
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    Heeft niets met veganisme te maken. Dit is puur verwaarlozing. Te weinig variatie in eender welk dieet zorgt voor te korten die ernstige schade en dood tot gevolg kunnen hebben. Veganisme is het meest aanbevolen dieet voor elke leeftijdsgroep met een duidelijke verminderde kans op kanker, hartziektes, botontkalking, ... en betere sportprestaties. (info Wereldgezondheidsorganisatie, WHO) Helaas zorgt de gigantische zuivel en vlees lobie voor enorme desinformatie zoals vroeger de tabakindustrie.
  • luk hendrickx

    4 jaar geleden
    De midden-weg is dikwijls de beste.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Toch weer een bewijs dat veganisme niet ok is, de mens is nu eenmaal een alleseter, de meeste veganisten moeten trouwens supplementen innemen omdat die enkel in vlees te vinden zijn