AP
Volledig scherm
© AP

Bestuurders van deze automerken krijgen de meeste boetes

Audi-rijders hebben gemiddeld de meeste verkeersboetes op hun naam staan. Dat blijkt uit onderzoek van het verkeersinstituut Vias en de FOD Mobiliteit. Zij ondervroegen 30.000 Belgen over hun rijgedrag en het aantal boetes dat ze het voorbije jaar kregen toegestuurd, schrijven de SudPresse-kranten. Op Skoda na, bestaat de top vijf uit merken uit het duurdere segment.

28 reacties

  • jo vandenberghe

    4 jaar geleden
    De recidivisten hard aanpakken,enige oplossing.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Na een ongeval met een pickup willen velen de pickup verbieden. Dan nu ook de Audi's,Volvo's, BMW's, Mercedessen en Skod's verbieden? Want het gezond verstand is tegenwoordig ver te zoeken, om niet te zeggen dat het verdwenen is..
  • Freddy Demey

    4 jaar geleden
    wat een arrogantie tegenover bedrijfswagens, vele bedrijfswagens worden wel gebruikt voor het werk, die mensen rijden dagelijks veel km om hun dagtaak te voltooien en dus hoemeer km je rijdt hoemeer kans op een boete. Maar de heksenjacht op mensen die veel km rijden is gewoon te radicaal. dit zijn niet de doodrijders of de gevaarlijken maar wel de drinkers en dan het stuur nemen, of die weinig rijden en dan maar denken dat ze de knuppel meester kunnen.
  • Lieven tanghe

    4 jaar geleden
    Gino Denil , boetes worden steeds betaald door de werknemer .Hoe meer kilometers men per jaar rijdt hoe meer pakkans , simpel .Dit jaar al een 5 tal boetes gekregen, waarvan de hoogste 56 km per uur , gecorrigeerd .Voor mij mogen ze salariswagens direct afschaffen , ik koop mij een wagen en factureer de gereden kilometers aan mijn werkgever aan de prijs die ambtenaren krijgen als ze met hun eigen wagen verplaatsingen maken , gegarandeerd een extra maandwedde .
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Voer nog eens een de superboetes een tijdje terug in zoals een 20-tal jaar geleden. Een snelheidsovertreding van 10 km/u was toen een "grapje" van, omgerekend, bijna 200 €. Ze zullen hun zware voet wel snel thuislaten.