Ook morgen zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan.
Volledig scherm
Ook morgen zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan. © EPA

Zeker 1 miljard euro schade door overstromingen in Venetië, burgemeester roept op tot giften

Venetië recht de rug voor een derde zware overstroming in één week tijd. Voor morgen is opnieuw de hoogste alarmfase uitgeroepen: rond de middag zou het water stijgen tot een peil van 1,6 meter hoog. Burgemeester Luigi Brugnaro heeft laten weten dat de schade intussen al zeker 1 miljard euro bedraagt.

10 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    over enkele decennia staat daar permanent minstens een halve meter water in de straten. En een degelijke oplossing kan je van de corrupte aannemers en politici ginder niet verwachten. Doneer maar geld, dat wordt geinvesteerd in de ene of andere hoge pief zijn zoveelste marmeren WC met gouden toiletbril. Bel de Nederlanders inderdaad, die weten wel van aanpakken. En anders is het stilletjesaan tijd om afscheid te beginnen nemen van dit erfgoed van de wereld.
  • lucien lemahieu

    4 jaar geleden
    de schuld van de toeristen.
  • Hubert Lemmens

    4 jaar geleden
    Maak er een onderwaterpretpark van
  • ik zelf

    4 jaar geleden
    In Venetie 12.5 euro voor een koffie, daar kan je al iets mee
  • Guido De deken

    4 jaar geleden
    Giften van het buitenland....ge moet maar durven vragen terwijl gisteren in het nieuws was dat de dam die hun moest beschermen nooit afgewerkt werd door corruptie van hun eigen politiekers ! Waar moet ge het geld dan gaan halen denk je !