Beeld ter illustratie, e-sigaret.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, e-sigaret. © Photo News

Geen eensgezindheid over gezondheidsrisico van e-sigaret tijdens symposium tabakologie

De Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT) heeft vandaag in Leuven een symposium tabakologie gehouden. Het actuele debat over de e-sigaret kreeg een verlengstuk met voor- en tegenstanders. Wetenschappers en artsen raakten het niet eens over de gezondheidsrisico's van vaping.

3 reacties

  • Rock Van mol

    4 jaar geleden
    Ikzelf ben volledig gestopt met roken met een e-sigaret als overgangsmiddel en heb er geen klagen over, hoewel ik mij vragen stel over welke wattage sommige mensen gebruiken om zoveel damp te produceren dat een stoomtrein er jaloers van word .Hoe meer wattage, hoe meer hitte, hoe meer van de warme waterdamp( aangemengd met allerlei producten) er in de longen terechtkomt. Ik zou zeggen hou het koel, gebruik het om te stoppen met roken en bouw dit af .
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Anderzijds doodt tabak niet zo snel als vapen (als je ongeluk hebt en als achtienjarige op 5 dagen tijd....) Ik stel me vragen bij hoe gezond het is om vochtige lucht in te ademen met diverse producten die normaal niet in je longen komen. Voorlopig lijken er geen grote potten gebroken. Maar mijn schoonvader werd indertijd door zijn huisarts aangeraden om te roken omdat dit goed was tegen de zenuwen (en slecht voor... - maar zover stond men toen nog niet).
  • mike dierickx

    4 jaar geleden
    Hoe je het ook draait of keert, als je dan toch niet zonder nicotine kan is vapen absoluut de betere keuze. Laat daar geen twijfel over bestaan. Er is nu veel aandacht voor die paar mensen die misschien door vapen zijn gestorven, maar iedereen vergeet blijkbaar de miljoenen mensen die 100% zeker door roken gestorven zijn. Pak eerst die kankerstokjes maar eens aan.