ANP
Volledig scherm
© ANP

Ze zijn er terug bij: Oranje plaatst zich voor EURO 2020 na slappe vertoning, ook Duitsland gaat strijd aan met Duivels

EK 2020Ze zijn er terug bij. Na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 heeft Nederland zich geplaatst voor EURO 2020. Een 0-0-draw tegen Noord-Ierland was voldoende voor deelname komende zomer. Ook Duitsland bikkelt binnen een maand of acht voor de titel van Europees kampioen, het kwalificeerde zich na een eenvoudige zege tegen Wit-Rusland. 

14 reacties

  • Meert Dominique

    4 jaar geleden
    En natuurlijk is Noord Ierland zoveel sterker dan Rusland. Oranje is goed bezig maar heeft enkel Frenkie De Jong als uitzonderlijke speler. De RD's hebben Hazard en De Bruyne. Voor het overige zijn de ploegen vergelijkbaar kwa talent, met uitzondering van de keeper, je kunt moeilijk Cillissen met Coutois vergelijken.
  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Ik heb geen enkele favoriet, gelukkig maar. Ik hoop alleen op mooie spannende wedstrijden, wie er wint vind ik totaal niet belangrijk. Het blijft een toernooi waar de vorm van de dag en geluk nodig is. Niet altijd het beste of sterkste elftal wint het toernooi.
  • joachim albert

    4 jaar geleden
    24 landen zijn geplaatst voor EK, praktisch onmogelijk om er niet bij te zijn. Finland, Rusland, Oekraïne, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Zweden, ... normaal enkele van zulke landen bij een EK, nu allemaal al zeker. Zou een blamage voor Nederland geweest zijn bij niet-kwalificatie. Het zal pas spannend worden vanaf kwartfinales. Altijd wel een verrassing maar besten zullen doorgaan, zoals België
  • Gunnar Aers

    4 jaar geleden
    Na al die jaren weer oranjegekte
  • Berry Colijn

    4 jaar geleden
    Hoop dat Nederland tegen België moet. De Ligt had Lukaku in de Italiaanse competitie al in zijn broekzak!!