Stefan (rechts) vindt het heftig dat zijn foto de wereld over gaat voor een discussie over Zwarte Piet.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan (rechts) vindt het heftig dat zijn foto de wereld over gaat voor een discussie over Zwarte Piet. © REUTERS

Nederlander gaat viraal nadat Kim Kardashian zijn foto deelt in zwartepietendiscussie: “Heel heftig”

De foto van Nederlander Stefan als Zwarte Piet vliegt de wereld over nu ‘de racistische figuur uit Nederland’ internationaal discussie oproept. Zelfs de Amerikaanse ster Kim Kardashian plaatste op haar Twitteraccount kritiek met zijn ‘pietengezicht’ erbij. “Ik heb hier geen toestemming voor gegeven. Het is naar dat die foto zo terecht komt.”

13 reacties

  • Rony Dhont

    4 jaar geleden
    De goede Sint staat voor een geweldige man. Ik ga als zwarte Sint verder, zo zijn de zwarten zeker van een goede man te zijn.
  • David Borreman

    4 jaar geleden
    Wat gaan de kinderen zeggen en denken zwarte piet mag hem wassen???volgens mij bestaat er geen wet die mensen verplichten om in belgie of nederland te blijven...laat ons onze waarden en tradities houden..als we opkomen voor onzelf zijn we direct racisten. Aub...het is een kinderfeest...
  • Nathalie Cerneels

    4 jaar geleden
    Hermanetje sinterklaas is een turkse feest en van ons moete jullie niks maar voor sinterklaas gaan jullie in de rij
  • Herman Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Het begrip “racisme” misbruiken voor een traditioneel kinderfeest dat is een schande. Ik ben een dikke halve eeuw op deze planeet en heb nog steeds een warm gevoel bij het zien vd Sint&zwarte piet. De Nederlanders houden nog sterker aan hun tradities dan wij en ik ben daar een beetje jaloers op. Nu nog het carnaval demoniseren, het naakt douchen bij sportclubs, verplicht halal vleesconsumptie enz... goe bezig!
  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    Hoe kan een volk zo belachelijk doen