87 jaar is hij, en toch zwemt Isidoor nog gezwind naar een nieuw record

© lds

De 87-jarige Nieuwerkerkenaar Isidoor Petit heeft zijn eigen record verbroken en kroont zichzelf opnieuw tot absolute nummer één van het trimzwemmen in Aalst. Liefst 311 kilometer legde de kranige man af in het stedelijk zwembad.

lds

Hij is de oudste en toch doet niemand het hem na: Isidoor Petit is de kampioen van het trimzwemmen in Aalst. Al negentien jaar trekt hij baantjes in het stedelijk zwembad, en dat zeven op zeven. Petit brak met 311 kilometers op de teller zijn persoonlijke record. In 2018 zwom hij er 307 bijeen. “Ik probeer gezond te leven en ik heb veel wilskracht, met mijn 87 lentes ben ik nog elke dag actief”, vertelt Petit. “Ik maak mijn eten ook nog zelf. Ik volg de goede raad van mijn dokter, Jos Vander Mijnsbrugge. Ik heb nog nooit gerookt of gedronken. Ik ga het blijven doen zo lang ik kan.”

Aalst Sport, de sportdienst van de stad, reikte het voorbije weekend de medailles uit. “We willen mensen aanzetten om zo veel mogelijk te sporten”, vertelt woordvoerster Hannah Verdoodt. “Een jaar lang zwemmen onze trimzwemmers bijna dagelijks hun kilometers bij elkaar en dat vaak in de vroege uurtjes. Het personeel registreert hun kilometers en houdt ze nauwgezet bij. Zeker voor onze oudste deelnemers is dit een enorme stimulans om in beweging te blijven, en ons inspireert het om elke dag keihard te werken aan het nieuwe zwembadcomplex in Aalst. Ik kijk er naar uit om onze trimzwemmers baantjes te zien trekken in het nieuwe sportbad.”

Daaraan wordt aan de Zwembadlaan met man en macht gewerkt. In de eerste fase wordt het nieuwe zwembad met sportgedeelte gebouwd, dat moet openen begin 2021. In maart 2022 opent het gerenoveerde oude bad, een fungedeelte met waterglijbanen en een wellnesszone.