© HBVL

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

tomas, eco

Cadeautjesjacht op zondag

© HBvL

Wie zijn kerstcadeautjes nog moet kopen, kan ook zondag op jacht want in heel wat Limburgse steden en gemeenten zijn de winkels (vooral ’s namiddags) uitzonderlijk open die dag. Dat zondagswinkelen gaat vaak gepaard met extra verwennerijen en activiteiten. Dat gaat van bierproeverijen en workshops koekjes maken, tot het uitdelen van kortingsbonnen.

Meer info op de gemeentelijke websites.

60 kraampjes op eerste indoor kerstmarkt

© HBvL

Wie naar een kerstmarkt wil dit weekend, heeft keuze zat. In vrijwel alle Limburgse gemeenten worden ze georganiseerd. In Bocholt doen ze het voor het eerst overdekt. In rijhal De Damburg staan niet minder dan 60 kraampjes opgesteld. Er is ook een kersttentoonstelling.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 20 uur. Eikenlaan. Meer info: www.bocholt.be.

Kerst en knutselen op domein Kiewit

© HBvL

Op natuurdomein Kiewit in Hasselt stelt Koe-Vert nu zondag haar tweede kerstmarkt voor. Verwacht u aan vuurkorven, muziek, een kerstmarkt en originele knutselactiviteiten voor kids. Jong en oud zijn welkom.

Zondag, van 13 tot 18 uur. Putvennestraat 108. Gratis toegang. Meer info: agenda.hbvl.be.

Tempola Design in Genk

© HBvL

De Molenstraat van Genk is de hele maand december omgevormd tot een hippe winkelstraat, dankzij het project Temporary Lane/Tempola Design. U vindt er heel wat superhippe, tijdelijke shops. Nu zondag is er nog iets extra: u kunt in Boekhandel Malpertuis kennismaken met zogenaamde Boeken Consultants. Dat zijn drie persoonlijkheden die er vertellen over hun favoriete boeken.

Alle info over de Lane en het project van zondag op www.temporary-lane.com.

Lopen naar heuveltop van Alden Biesen

© HBvL

Ooit lag de toegangspoort van het Kasteel van Alden Biesen aan het Apostelhuis, waar de 6 toegangswegen voor het kasteel samenkwamen. Nu zondag kunt u tijdens de loopwedstrijd de ‘Bestorming van Alden Biesen’ die beklimmingen aandoen. U kunt kiezen tussen verschillende afstanden. Er is ook een speciale kidsrun voorzien.

Zondag, inschrijven vanaf 12.30 uur.Kasteel Alden Biesen. Deelname: (afhankelijk van afstand): vanaf 2,5 euro. Meer info: www.debestormingvanaldenbiesen.be.

Italiaans volksfeest voor Ief Postino

© HBvL

De Italiaanse postbode Ief Postino (je kent hem van ‘Iedereen Beroemd’) is opnieuw thuis, na 16 weken. En dat wordt gevierd op C-mine in Genk, met een volksfeest vol beelden en fijne muziek. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in het Italiaanse Norcia.

Zondag, vanaf 15 uur. C-mine 10. Gratis toegang. Meer info: agenda.hbvl.be.

Openluchtkeuken op Marktplein

© HBvL

Wie dit weekend letterlijk iets smaakvol wil, kan naar het foodtruckfestival ‘SMA(A)K’. U loopt langs mobiele keukentjes uit alle windstreken en kan er proeven van hippe gerechtjes en winterse drankjes. Je kan het vergelijken met een grote openluchtkeuken, boordevol sfeer. Je kan er fijn rondhangen in gezellige zithoekjes en animatie is voorzien.

Zaterdag van 12 tot 22 uur en zondag van 12 tot 21 uur. Marktplein in Lommel. Gratis toegang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer