AFP
Volledig scherm
© AFP

Hangbrug over de Tarn stort in: vrachtwagenchauffeur en tienermeisje omgekomen, nog meerdere mensen vermist

Bij de instorting van een brug over de Tarn ten noorden van Toulouse vanochtend is een vijftienjarig meisje omgekomen. Er werd ook een tweede dode teruggevonden in de Tarn, meldt de burgemeester vanavond. Het gaat om een vrachtwagenchauffeur. Verschillende andere mensen worden nog vermist. De Franse overheid meldt dat er een onderzoek wordt gestart door het Franse Bureau voor ongevallenonderzoek over landtransport (BEA-TT). 

5 reacties

  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    christine ..als de brug na 30 jaar niet de veiligheid meer kan garanderen die gelijk sta aan het begin ..moet ze afgebroken worden en een nieuw brug plaatsen ,als we u redenering volgen .dan zou in san francisco waar duizenden autos, bussen, camions dagelijks over rijden , enkel nog een voor een de brug mogen passeren
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Jef Pauwels : Een brug is berekend op 'zwaarder dan toegestaan' in het begin ja. Maar na 30 jaar ... of meer ?
  • Luc Bodson

    4 jaar geleden
    ouwen brol ja niks anders.
  • Guido Vanden Berg

    4 jaar geleden
    bestuurder vrachtwagen is weer de pineut, voor de brug staat een bord 19 T, als de vrachtwagen 15 T weegt mag hij er over, rijden er samen 2 auto's bij over stort de brug in want samen wegen ze meer dan 19 T, wat een onzin is er geen veiligheid marge dan ?
  • Petra Segers

    4 jaar geleden
    Woog de vrachtwagen soms meer dan 3 keer de maximale toegestane massa?