.
Volledig scherm
. © RV

93% van ons investeert in energiezuinigheid om kosten te drukken

Woon.Het verminderen van de kosten is voor 9 op de 10 Belgen de belangrijkste reden om te investeren in de energie-efficiënte van zijn woning. Op de tweede plaats staat het verlagen van de impact op het milieu (55%) gevolgd door het vergroten van de waarde van de woning (54%).

8 reacties

  • Robin Demey

    5 jaar geleden
    Dakisolatie is zowat de goedkoopste en beste investering om te beginnen. Kleinste kind kan dat. En leer een woning eens te bekijken als een totaalproject en niet in stukjes opdelen, want dan is de kost gigantisch en het resultaat ondermaats. Koop een te strippen woning (relatief goedkoop) en doe de renovatie zelf... Betaalbaar en energiezuinig. Voor €100.000 kun je gigantisch veel zelf doen. Onze kost voor verwarming +/-€7-8 per maand.
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Je moet tegenwoordig al 100 jaar worden om al die investeringen terug te verdienen.
  • Jos Fruru

    5 jaar geleden
    De kost om te isoleren is, als je weinig of geen geld hebt, de grootste struikelblok. En dit dank zij de belastingen en taksen allerhande van onze zo dierbare regering...
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    wie werken moet laten uitvoeren betaalt bijna de helft teveel : 21% BTW - dat is lucht voor de klant - en een groot gedeelte aan uurloon door het fileleed ... Je moet tegenwoordig nog een kras inkomen hebben om die kosten te kunnen doen.
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    Het probleem is dat als je energiezuinige maatregelen wil toepassen je beroep moet doen op véél te duren zelfstandigen die woekerprijzen hanteren. Eonnepanelen, driedubbelglas laten steken, spouwmuurisolatie etc etc en daar willen en kunnen we het geld niet aan besteden. Een ledlampje kopen ok, maar een zelfstandige komt niet meer over de vloer bij ons, of het moet er eentje uit nederland zijn.