Direct naar artikelinhoud
FrankrijkUpdate

Tweede dode nadat brug over de Tarn instort

De brug over de Tarn stortte vanmorgen in.Beeld AFP

In Mirepoix-sur-Tarn in Haute-Garonne is een tweede lichaam teruggevonden in de Tarn, na de instorting van een hangbrug over de rivier. Het slachtoffer is een vrachtwagenchauffeur, zo heeft de burgemeester van de gemeente gezegd. Eerder was al een 15-jarig meisje om het leven gekomen. Er is onmiddellijk een onderzoek gestart door het Franse Bureau voor ongevallenonderzoek over landtransport (BEA-TT).

en

Tussen 8 en 8.30 uur stortte een hangbrug in Mirepoix-sur-Tarn, ten noorden van Toulouse, in. Meerdere voertuigen zijn in de rivier de Tarn gestort. Het gaat om een vrachtwagen en minstens een auto, mogelijk nog een tweede. De exacte oorzaak van het ongeval is nog onbekend, al zou volgens sommigen de vrachtwagen te zwaar geladen zijn geweest.

Volgens de brandweer waren vermoedelijk 9 mensen bij het ongeval betrokken. Een 15-jarig meisje en een volwassen man, de vrachtwagenchauffeur, zijn overleden. Vier mensen konden gered worden, onder wie de moeder van het meisje. Twee mensen zouden in levensgevaar verkeren.

De brug is ongeveer 150 meter lang en 5 meter breed. Het bouwwerk verbindt de gemeenten Mirepoix-sur-Tarn en Bessières, zo’n 30 kilometer ten noorden van Toulouse. 

Bij inspecties in 2017 en 2018 konden er volgens het ministerie geen veiligheidsproblemen ontdekt worden. 

Video wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...