Beeld ter illustratie, vegetarisch.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie, vegetarisch. © Getty Images

Vegetarisch en topsporter? “Het kan, maar informeer je goed”

Op plantjes de Zesdaagse van Gent winnen? Kenny De Ketele en Robbe Ghys flikten het. ‘Team Veggie’ lokt behoorlijk wat reactie uit. Want topsport, daarvoor heb je toch die stevige biefstuk vol eiwitten en ijzer nodig? “Niet waar”, zeggen experts. “Maar schrap je vlees ook niet blindelings.”

5 reacties

  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    @mariejeanne: over een gebrek aan landbouwkennis gesproken!? Soyabonen bevatten 30-35 % soyaolie, na palmolie de meest gebruikte olie in (vegetarische) voeding, cosmetica, biobrandstoffen, enz . Het RESTproduct na oliepersing en -extractie is SOYASCHROOT, en dat wordt uiteindelijk verwerkt in veevoeders. Soya wordt dus in de eerste plaats verbouwd voor menselijke consumptie!
  • Marie Jeanne Robert

    4 jaar geleden
    Theo,die ontbossing is nog geen 15% voor vleesvervangers,de rest is voor veevoeder en dus voor vleesproductie. Zoals iemand al zei: licht u in !
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    B12 uit een pilleke en wat supplementen. Waar komt de platte kaas en yoghurt vandaan? Quinoa, daar wordt massaal voor ontbost. We halen het basisvoedsel van Peru, Ecuador en Bolivia naar hier als luxe voedsel. De ecologische voetafdruk van het transport tellen we ook maar best niet mee.
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    Goed herkauwen is de boodschap!
  • Johan De Mol

    4 jaar geleden
    Carl Lewis, Louis Hamilton, Novak Djokovic, de Williams zusjes zijn niet de minste topsporters die een volledig vegan eetpatroon hebben. De mens is van nature uit dan ook helemaal geen carnivoor. B12 wordt steeds aangehaald, en terecht maar dit telt ook voor vleeseters. Bijna iedereen heeft een te kort aan B12. Het vee die wij eten krijgt een supplement B12, op deze manier eten wij dan B12. Ligt je goed in, persoonlijk heel goede ervaring en vooruitgang in het hardlopen sinds ik vegan ben.