De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. © Sebastian Willnow/dpa-Zentralbil

VS beschouwen Israëlische nederzettingen niet langer als illegaal

 De Amerikaanse regering heeft een wijziging aangekondigd van haar standpunt over de Israëlische nederzettingen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo kondigde vandaag aan dat die door Amerika niet langer als strijdig met het internationaal recht worden beschouwd.

34 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Ze werden vervolgd in 40/45 in nazi duitsland en doen dit nu zelf. Bezetten land en verdrijven de bevolking die voor hun daar woonden
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Amerika heeft hiermee weer extra benzine op het vuur gegooid. Niet enkel de Palestijnen maar ook een groot deel van de Arabische wereld is nog meer anti USA en Westers ingesteld hiermee.De Zionisten stelen letterlijk land van anderen buiten Israel op bezet territorium, en de USA zegt, Nice, more of that, no problem. De Zionisten zijn een even groot gevaar voor Israel, als de IS voor de Arabische wereld. Alleen op een andere manier dat de economie in Israel dreigt kapot te maken door radicalisme.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    benny vandersanden Leer je geschiedens. De Joden hebben het land afgenomen na de eerste wereldoorlog met hulp van de Britten die daar toen baas waren .
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat alle mensen (als ik het zo lees), hebben een zware klap gekregen van antizionisme/antisemitisme. Belgistan is nu een belangrijke bron van gewelddadige jihadisten geworden, zowel in Syrië en Irak als ook binnen Europa. Het land heeft een grote stroom van terroristen naar ISIS in het Midden-Oosten geleverd - inclusief Abdelhamid Abaaoud - die op 13 november de aanslagen in Parijs hebben gepleegd. Maar jullie krijgen je wens, in 2050 een fijne Moskee op elke hoek van de straat.
  • Momkar Momka

    4 jaar geleden
    En dat wil de rechtvaardige politieagent van de wereld zijn! Ze geven de zionisten alleen maar nog meer macht om over de zwakkeren te walsen