Het interieur van de Tesla Model S.
Volledig scherm
Het interieur van de Tesla Model S. © Tesla

“Autopilot van Tesla herkent honden als voetgangers en wijkt uit voor eenden”

De software die de automodellen van Tesla deels zelfstandig laat rijden, herkent honden als voetgangers en blijkt in staat om overstekende eenden te omzeilen. Dat stellen Amerikaanse eigenaren van de auto’s sinds de nieuwste update van de ‘autopilot’.

5 reacties

  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mooi om te lezen op autowereld, wat een problemen bij Rob met zijn nieuweTesla 3, het zal weer toevallig de enige zijn zeker... Maar nee hij moest 2 uur wachten aan de balie, en de ene klacht na de andere kwam binnen. Rob zijn long range haalt 330km, Hyundai en Kia doen stukken beter... Nog iemand anders geen verwarming in zijn Tesla, vuurtje aangesloten op de 12v uitgang, deze + USB poorten nu ook kapot, comedy papers? Om krom te liggen van het lachen, als je Toyota en Honda gewend bent...
  • Jozef Verstraeten

    4 jaar geleden
    Het is een ethisch vraagstuk dat een zelfrijdende wagen moet analyseren en beoordelen. Hoe zou zo’n wagen het Ethisch dilemma van Marcel van Dam beantwoorden? Wat zijn de parameters dat de artificiele intelligentie aanneemt? Zeggen dat de zelfrijdende auto voor minder doden zal zorgen en dus alles ok is, is te eenvoudig. Dit gedrag dient gereguleerd te worden. Net zoals farma en de voedingsindustrie.
  • Matt Casters

    4 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid, het icoontje ontbreekt waarschijnlijk gewoon in de display software. Er zijn duizenden dingen aangeleerd als obstakel. Steven, autopilot kijkt naar alle rijvakken en de ruimte ernaast. Jozef, wat je beschrijft is nu precies wat mensen regelmatig doen omdat ze in paniek geraken door een obstakel. Het is niet iets wat een Tesla zou doen.
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Dat is een snellere reactie dan een mens!! Ik zag die totaal niet en zou niet weten of ik zou remmen of ontwijken omdat je pal in het midden van een bocht zit. Of ik zou veel te hard ontwijken. Dit was perfectie!
  • Steven De Baerdemaeker

    4 jaar geleden
    Dat van die eenden is enorm knap. Maar wat zou er gebeuren, mocht er gelijktijdig een tegenligger zijn, op het andere vak?