AP
Volledig scherm
© AP

Hij die ooit de ‘nieuwe Pelé’ werd genoemd, breit er dan toch nog een vervolg aan: Zweedse derdeklasser wordt al zijn vijftiende werkgever

Time-outDoet de naam Freddy Adu nog een belletje rinkelen? De Ghanese Amerikaan ondertekende net geen 17 jaar geleden als jongste voetballer ooit een profcontract. ‘De nieuwe Pelé’, werd hij zelfs genoemd. ‘t Bleken hoge verwachtingen die hij nooit zou inlossen. Twee jaar terug leek hij het bestaan als voetballer te hebben ingeruild voor dat van (jeugd)coach, maar ‘t is op die manier dat het opnieuw begon te kriebelen. Met een nieuw avontuur bij Österlen FF, in de Zweedse derde klasse, als gevolg.

6 reacties

  • jozef van riel

    3 jaar geleden
    Als geboren Ghanees lijkt het mij dat hij eerder vergeleken werd met de Ghanese Pele, Abédi Pelé. Niet met de Braziliaanse!!
  • Marc Van himste

    4 jaar geleden
    Club Brugge daar zoeken ze nog iemand om de aanval te versterken!!!!
  • Guy Verstraeten

    4 jaar geleden
    Zou het niet kunnen dat Adu geen 14 was maar reeds een aantal jaren ouder? Bij Afrikaaanse spelers is dit een onderbelicht fenomeen, het verjongen van spelers waardoor ze op zogezegd erg jonge leeftijd supertalenten lijken en hun zogezegde leeftijdsgenoten van het kastje naar de muur spelen. Dit geeft hun carrière een enorme boost maar achteraf draait dit dan dikwijls uit op een sisser.
  • Joske Vermeulen

    4 jaar geleden
    Komaan Marc! Haal hem naar Anderlecht!!!
  • Frank Coussement

    4 jaar geleden
    Proficiat tis ook een record.