Volgens André Antoine (CDH), voormalig Waals minister van Begroting,  zullen de Franstaligen zich andermaal in een ongunstige positie bevinden bij de onderhandelingen met Vlaanderen over de volgende staatshervorming.
Volledig scherm
Volgens André Antoine (CDH), voormalig Waals minister van Begroting, zullen de Franstaligen zich andermaal in een ongunstige positie bevinden bij de onderhandelingen met Vlaanderen over de volgende staatshervorming. © Photo News

Ex-lid Waalse regering: “Begrotingstekort Franse Gemeenschap bedreigt haar voortbestaan”

Binnenland“Het herhaald en opeenvolgend begrotingstekort van de Franse Gemeenschap dreigt geleidelijk te leiden tot haar afslachting.” Zo waarschuwde de voormalige Begrotingsminister André Antoine (cdH) vandaag in de bevoegde commissie van het parlement van de Franse Gemeenschap. Het gewicht van de schuld van de Franse Gemeenschap creëert een onevenwicht met Vlaanderen en is een duw in de rug van het Waalse regionalistische streven, betreurde het oppositielid tijdens het debat over het Verslag 2018 van het agentschap van de schuld.

2 reacties

  • Frank Vekemans

    4 jaar geleden
    Voor Magnette is dat geen probleem, dit tekort moet en zal voor hem door Vlaanderen betaald worden, dit is nu eenmaal de denkwijze van deze GROTE staatsman
  • Robin Verheyden

    4 jaar geleden
    Dan hoeft men zich ook niet te verbazen dat, als Wallonië geen orde op zaken stelt in de sociale zekerheid en alle misbruiken die daar mee gepaard gaan in vooral een groot gedeelte van de provincie Henegouwen, Vlaanderen er meer en meer genoeg van krijgt om te dweilen met de kraan open door altijd maar bij te springen. Solidariteit ja, maar profiteren door onterecht uit te geven om stemmen te behalen neen.