Opening Jumbo in Pelt.
Volledig scherm
Opening Jumbo in Pelt. © Karolien Coenen

"Komst Jumbo zorgt voor prijzenoorlog supermarkten”

“Wij zullen geen prijzenoorlog starten.” Dat verkondigde Jumbo toen het begin deze maand zijn eerste Belgische winkel opende in het Limburgse Pelt. Test-Aankoop deed de test en wat bleek? Een karretje winkelwaar in Jumbo België is 17 procent goedkoper dan exact hetzelfde net over de grens. “Onze supermarkten worden gedwongen om te volgen”, zegt Test-Aankoop bij De Inspecteur op Radio 2.

91 reacties

  • Bart Morren

    4 jaar geleden
    Supermarkten in België hebben grote marges , ik koop mijn groenten en fruit bij de plaatselijke boer altijd super kwaliteit en veel goedkoper
  • Katrien Caers

    4 jaar geleden
    Alles draait hier overal maar om prijs. Wat denken jullie dat iets waard is als ze het quasi gratis weggeven? Welk werk zou u doen aan halve prijs? Maak maar eens de berekening van productie tot consument en nooit geraak je aan dergelijke prijzen. Waarom dan wel? Omdat 1 kilo kip curry sla met 1 gram kip nu eenmaal ook kip curry is volgens deze prijsbreker. .. ze hebben zelfs gelobbyed om onze wet wat betreft mayonaise aangepast te krijgen om minderwaardig spul op de markt te kunnen verkopen..
  • ed Dams

    4 jaar geleden
    heel goed, die prijzen oorlog
  • Mick Mich

    4 jaar geleden
    Goed voor de marginalen, kunnen ze nog meer brol eten. En ja ik weet het want werk zelf in de ontwikkeling van voeding voor supermarkten. Hoe goedkoper hoe meer dikmakers er in terecht komen om van iets slecht toch iets lekker te maken.
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Goed de prijzen vergelijken is de boodschap zowel hier , Nederland of Frankrijk . En wees gerust als ik naar Frankrijk rij wat iets meer is dan een uurtje rijden en reken de kosten aan kom ik nog goedkoper uit .