Eric Van Rompuy.
Volledig scherm
Eric Van Rompuy. © Baert Marc

Eric Van Rompuy (CD&V) wil geen scheidsrechter spelen: “Verantwoordelijkheid ligt bij PS en N-VA”

Eric Van Rompuy vindt niet dat zijn partij gedwongen moet worden tot een keuze voor federale regeringscoalitie. "De verantwoordelijkheid ligt bij PS en N-VA", zei de kersverse voorzitter van de CD&V-senioren in ‘De Ochtend’. De N-VA moet duidelijk maken of ze wel in een federale regering wil stappen. PS-informateur Paul Magnette moet dan weer klare wijn schenken op budgettair vlak, klinkt het.

22 reacties

  • Jurgen Latet

    4 jaar geleden
    Zie daar gaan we weer opnieuw 5% nog een paar van die krokodillen en het is hellemaal gedaan begin eerst het Acw op het matje te roepen en hun spaarders terug te betalen wand als dat niet inorde is tegen de volgende verkiezingen kan het goed onder 5% worden EN GEEN BELASTINGSGELD DAT KAN VAN EUROPA.
  • dirk janssens

    4 jaar geleden
    Kies nu toch eens resoluut voor Vlaanderen!!
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Een partij die meedoet aan verkiezingen, moet énkel verantwoording afleggen aan haar leden en haar kiezers. Een partij moet enkel "verantwoordelijk opnemen" als ze in de regering zit. Het is dus het volste recht van de NVA om te proberen om confederalisme te realiseren. En het is de verdomde plicht van de CD&V om, als regeringspartij van de ontslagnemende regering, de begroting op orde te zetten.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    wallobrux is virtueel failliet. Cd&v en openvld hebben een perfecte mogelijkheid om gigantische eisen te stellen aan magnette. Als ze beiden eisen dat de transfers naar Wallobrux met 5 miljard moeten dalen, dat brussel terug verplicht 2 talig moet worden en dat ze ministeries van sociale zaken opeisen, defensie, binnenlandse zaken, justitie, financien en dat de rest maar verdeelt moet worden onder $pa, groen en waalse partijen. Door hun lot aan mekaar te verbinden zijn ze incontournable
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Dit is echt weer typisch de schijnheiligheid van deze graaier zijn partij. Ze zijn er steeds op uit om de macht te grijpen wat ze er ook voor moeten doen. Dank zij hen hebben ze de Vlamingen al jaren verraden, om toch maar mee aan de macht te kunnen! Nooit stem ik op die verraders!!!