De brug in Mirepoix-sur-Tarn ten noorden van Toulouse stortte in tussen 8 en 8.30 uur. Een vrachtwagen en twee wagens donderden naar beneden.
Volledig scherm
De brug in Mirepoix-sur-Tarn ten noorden van Toulouse stortte in tussen 8 en 8.30 uur. Een vrachtwagen en twee wagens donderden naar beneden. © Photo News

Ingestorte brug in Zuid-Frankrijk: “Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht”

De vrachtwagen die zich op de brug bevond die gisteren in het zuidwesten van Frankrijk is ingestort, woog meer dan 40 ton. Dat is het dubbele van het toegelaten gewicht op de brug. Dat heeft de burgemeester Mirepoix-sur-Tarn, Eric Oget, vandaag gezegd. Bij het drama vielen twee doden. 

22 reacties

  • Louis Benasque

    4 jaar geleden
    Er staat een Franse tekst in grote letters boven het portaal : "Un seul poids lourd sur le pont" vertaald naar het nederlands : "Een enkele vrachtwagen op de brug". Ook staat tonnagebeperking van 19 ton op verkeersbord voor de vrachtwagen. Duidelijk toch ?
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Eén vrachtwagen én niet meer dan 19T.. Dat ze maar eens beginnen met de regels na te leven. Of was het weer zo een die geen frans verstaat?. Heel waarschijnlijk wel. Als men willens nillens zijn voeten aan de regels vaagt dan helpt niks en kan er ook niets stommiteiten voorkomen. Dankzij het opengrenzen europa van de moderne slavernij is dat tegenwoordig allemaal perfekt mogelijk... kijk maar eens wat er allemaal rondrijd op onze wegen!
  • Eddie Theys

    4 jaar geleden
    @walter mertens. de berekening van het maximaal gewicht dat een brug kan dragen kan misschien kloppen volgens wat jij zegt, maar dat zijn dan regels van nu. In de tijd dat die brug werd gebouwd bestonden die regels ( waarschijnlijk) nig niet. En zoals reeds anderen schreven : er staat DUIDELIJK ( kijk maar eens op google earth) een GROOT ROOD bord dat aangeeft dat er slechts één "poids lourd " tegelijkertijd op de brug mag
  • eric de bruyne

    4 jaar geleden
    Ik zie hier veel reacties van mensen die blijkbaar niet kijken wat er aan die brug aangegeven staat. Er hangt een immens rood spandoek met daarop "DANGER un seul poids lourd sur le pont"... een vertaling hoeft niet hoop ik !? Het kan natuurlijk ook een buitenlandse vrachtwagenbestuurder geweest zijn die het Frans niet machtig is, maar dan heb je nog het bord dat wagens boven de 19 ton verbiedt... dus duidelijker kan het allemaal niet. Vrachtwagenchauffeur is de oorzaak PUNT.
  • Love Russia

    4 jaar geleden
    Chaufeur van vrachtwagen is pineut nu en terecht !! Ben zelf 30jaar vrachtwagenchaufeur en zou nooit zulke dommeteit doen .Bedrijven hebben manieren om mentaal/caracter zwakere chaufeurs te manipuleren zodanig dat zij hun goesting krijgen , ik zie het dagelijks gebeuren !