Het verschil in kosten is tussen 1 en 2 kinderen nog vrij groot. Bij een derde kind stijgen de uitgaven maar licht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verschil in kosten is tussen 1 en 2 kinderen nog vrij groot. Bij een derde kind stijgen de uitgaven maar licht. © Shutterstock

Van school tot boodschappen en transport: zoveel kosten je kinderen echt

We praten niet graag over geld en als het over kinderen en de kosten van hun opvoeding gaat, zijn we zo mogelijk nog discreter. Het aantal gezinnen dat moeilijk rondkomt, ook als de ouders tweeverdieners zijn, stijgt daarentegen jaar na jaar. Kost een kind echt een huis? Wij brengen alle uitgaven in kaart, uitgesplitst naar leeftijd. 

31 reacties

  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Daar niet over zagen, kids kosten veel geld, ik heb er grootgebracht, de crèche koste bijna een maandwedde, kindergeld de moeite niet, een reisje was voor een week naar zee, uit eten ging niet, buiten een frietje soms halen bij de frituur . Nu moeten ze kinderen, veel kindergeld, allerhande subsidies, een groot huis, dikke auto, en een luxueuze levensstijl. Ofwel het andere uiterste, ze werken niet meer, ocmw of dop en willen dat de werkenden hun en de kinderen onderhouden dat brengt meer op.
  • Jonas Verbruggen

    4 jaar geleden
    Wat het ook is, een mensenleven is onbetaalbaar.
  • Guido De Smet

    4 jaar geleden
    Veel gezinnen doen het met veel minder. Zo zie je maar. Die zogezegde experten zijn hun centen echt niet waard.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Mijn honden : Euro 50 per maand, in ruil voor levenslange liefde, trouw, en bewaking van huis en erf. Voor mij geen kinderen op deze toch al overbevolkte wereld!
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Kinderen MOET je niet nemen dus zorg dat je weet waar je aan begint!