Direct naar artikelinhoud
Frankrijk

Ingestorte brug in Zuid-Franse Tarn: ‘Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht’

De brug in Mirepoix-sur-Tarn ten noorden van Toulouse stortte in tussen 8 en 8.30 uur. Een vrachtwagen en twee wagens donderden naar beneden.Beeld Photo News

De vrachtwagen die zich op de brug bevond die gisteren in het zuidwesten van Frankrijk is ingestort, woog meer dan 40 ton. Dat is het dubbele van het toegelaten gewicht op de brug. Dat heeft de burgemeester Mirepoix-sur-Tarn, Eric Oget, vandaag gezegd. Bij het drama vielen twee doden. 

Bekijk nu: beelden van de ingestorte brug

Video wordt geladen...

Op het ogenblik van het ongeval bevonden zich een vrachtwagen en een auto op de hangbrug over de Tarn. De brug werd begin jaren '30 gebouwd en werd volgens de volksvertegenwoordiging van het departement in 2003 gerenoveerd. 

De brug was niet een van de 25.000 bruggen in Frankrijk waar rapporteurs zorgen over hebben geuit. De brug is een jaar geleden nog geïnspecteerd en werd in goede staat bevonden. Het aantal verkeersbruggen in Frankrijk is niet precies bekend. Aangenomen wordt dat het er tussen 200.000 en 250.000 zijn, waarvan 90 procent valt onder plaatselijke autoriteiten, zoals gemeente of departement. Circa 10 procent van de structuren is in slechte staat.

Een 15-jarig meisje dat bij haar moeder in de auto zat, is om het leven gekomen. Haar moeder kon uit haar auto en het water worden gered door omstanders. Zij is zwaargewond geraakt. Het levenloze lichaam van de chauffeur bleek beklemd te zitten in de vrachtautocabine in de rivier. Ook de vrachtwagenchauffeur kwam om.

Ingestorte brug in Zuid-Franse Tarn: ‘Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht’
Beeld AFP
Ingestorte brug in Zuid-Franse Tarn: ‘Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht’
Beeld Photo News