Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Racing Genk heeft nieuwe coach Hannes Wolf nu ook officieel beet

Hannes Wolf.Beeld Racing Genk

Hannes Wolf (38) is nu ook officieel de nieuwe trainer van Racing Genk. De Duitser arriveerde deze ochtend in de Luminus Arena, waar de laatste details werden uitgeklaard. W

“De laatste administratieve kronkel is vanmiddag weggewerkt”, klink het bij de landskampioen. “KRC Genk is trots om de Duitser Hannes Wolf (38) aan te kondigen als nieuwe trainer.” De deal is met andere woorden volledig in kannen en kruiken. 

Wolf werd deze ochtend omstreeks 8u opgewacht door algemeen directeur Erik Gerits. “Normaal zou ik je een hand geven, maar als je foto’s aan het nemen bent...”, vertelde de Duitser bij zijn aankomst. 

Hannes Wolf arriveert in de Luminus Arena.Beeld Photonews

Gisteravond ging de nieuwe coach al naar kledingmaker Vossen voor een gepersonaliseerd kostuum. Het was de bedoeling om de komst van de opvolger van Mazzu dan al te officialiseren, maar door een klein administratief euvel bij zijn ex-club Hamburg werd dat uitgesteld tot vandaag. 

Fans van Genk die de nieuwe trainers graag aan het werk willen zien, hebben geluk: de training is open voor het publiek. Wolf moet de Limburgers uit het slop trekken. Hij zat sinds mei van dit jaar zonder club. De Duitser werd toen ontslagen bij de Duitse traditieclub - en huidig tweedeklasser - Hamburger SV.

Hannes Wolf arriveert in de Luminus Arena.Beeld Photonews
Hannes Wolf arriveert in de Luminus Arena.Beeld Photonews