Wikileaks-oprichter Julian Assange
Volledig scherm
Wikileaks-oprichter Julian Assange © AFP

Zweeds parket vervolgt Julian Assange niet langer voor verkrachting

De Zweedse aanklagers hebben hun onderzoek naar Julian Assange voor verkrachting stopgezet. De WikiLeaks-oprichter zit momenteel in Groot-Brittannië in de cel, waar hij zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanvecht.

6 reacties

  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Karel Mens, als de USA dat "vraagt", dan kan alles. Vergelijk maar met de uitlevering van Trabelsie. Het hoogste Europese rechtsorgaan verbood de uitlevering, maar toch werd ze vrolijk uitgevoerd door een Belgische minister.
  • Karel Mens

    4 jaar geleden
    volgens de EU wetgeving kan hij niet uitgeleverd worden aan de US - omdat in de US nog steeds de doodstraf bestaat
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Iedereen wist al sinds 2010 dat de beschuldigingen volledig verzonnen waren puur om Assange langs die welg proberen uit te leveren aan de VS. Nu laten ze de aanklacht vallen omdat die net de uitlevering zou gaan vertragen, en ze willen hem zo snel mogelijk hebben. Schandalig hoe ze alles doen om mensen die durven spreken hun leven kapot te maken.
  • Charlotte De greef

    4 jaar geleden
    Ja logisch, de man heeft nooit iets gedaan.
  • luk hendrickx

    4 jaar geleden
    Het duurde dus 8 jaar om te weten dat er niet genoeg bewijzen zijn...het is toch duidelijk dat Zweden hem wou, enkel en alleen om hem aan de VS uit te leveren...Europa zou beter stoppen vasal te zijn van de amerikaner.