getty
Volledig scherm
PREMIUM
© getty

“Laat kinderen niet alleen opgroeien”

Elk kind moet samen met zijn broers en zussen kunnen opgroeien. “Ook als ze in de jeugdzorg terecht komen of hun ouders scheiden, moeten kinderen dat grondwettelijk recht hebben”, pleit Hilde Boeykens van SOS Kinderdorpen. Nu blijft slechts 1 op 4 kinderen in de jeugdzorg samen met broers en zussen.

6 reacties

  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Veel jonge kinderen groeien op in de kindercrèche, buitenschoolse kinderopvang,bij opa en oma,internaat.en ja ! Op zondag zijn ze dan thuis,maar dan worden ze s,morgens voor de tv geplakt,of met de spelcomputer,in de keuken gezet ,want vader en moeder zijn moe,of gaan eerst tennissen.
  • Sarah Verbeeck

    4 jaar geleden
    Eindelijk. Vroeger als jeugdzorg tussen kwam en ik spreek over 10-15 jaar geleden iedereen apart resultaat heb alleen een beetje band met mijn zus maar met de 2 jongens voelt het aan alsof ze vreemde zijn. Zeker een faling
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Een betere oplossing lijkt ook me om eens uit te zoeken hoe men kan vermijden dat er zoveel kinderen in de pleegzorg moeten terecht komen....
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Wat een uitleg man, man, wat doe je met de vele kinderen die enig of alleen zijn in een gezin, die zijn volgens mij zelfstandiger dan wat in dit art. wordt aangehaald, er lopen tegenwoordig vele specialists met hun eigen theories en daar zitten dan vele tegenstrijdigheden in, ze hebben enkel een helikopter view van die typische gezinnen met meerdere kinderen, terwijl er 90% gezinnen zijn met slechts 1 kind.
  • Carinabotte Botte

    4 jaar geleden
    @Philippe Ghyssens. U zou zich eens moeten verdiepen in de problematiek rond kinderen die in een zorginstelling verblijven omdat hun ouders zich niet langer meer over hun ontfermen. De meesten volgen deeltijds onderwijs zodat ze de andere helft van de week kunnen werken omdat ze anders niet toekomen met hun zorg toelage . Ze kunnen hun consulentes maar 1 keer om de zoveel maand spreken... en de jeugdrechter die is er heel gerust in en volgt deze jongeren niet verder op. Verschrikkelijk!