(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Photo News

Nederlandse apotheek stopt met levering zware medicijnen aan België

De Nederlandse apotheek die zware medicatie leverde aan Belgische patiënten is gestopt met die leveringen. Dat gebeurde nadat de Nederlandse Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn beklag deed bij de apotheek.

4 reacties

  • Ghijs Elvan

    4 jaar geleden
    Medicijnen kopen in het buitenland is eigenlijk diefstal. Je neemt voorraad weg uit Nederland die normaal voor de Nederlandse patiënten bestemd was. Je betaalt niet voor het deel van de kost van het geneesmiddel dat door de Nederlandse belastingbetaler is gedekt. Als je dan ook nog probeert om hier in België een deel van de kosten terug te krijgen via de mutaliteit dan pleeg je weer diefstal, want er was niet gebudgeteerd om meer dan de Belgische voorraad terug te betalen.
  • Piet Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    Madame dokter Deblock zou eens mogen uitleggen waarom dat medicijn in België niet in voorraad was en enkele kilometers verderop in Nederland wel. En dan liefst niet zeggen dat het allemaal de schuld van Theo Francken is.
  • Kris Dhooghe

    4 jaar geleden
    In belgie is bijna geen enkel medicijn te verkrijgen
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het was wel tegen voorschrift. Maar het liberale plaatje dat patiënten er zijn om op te brengen wordt zo natuurlijk wel doorbroken.