De nieuwe Europees commissaris voor Begroting Paolo Gentiloni.
Volledig scherm
De nieuwe Europees commissaris voor Begroting Paolo Gentiloni. © AFP

België zakt steeds dieper weg in budgettair moeras

De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort. De risicoanalyse die ze vandaag voorlegt, spreekt van "een significante afwijking" van de begroting dit en volgend jaar, schrijft De Tijd. Ook De Standaard komt met het nieuws.

58 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Deze van een VS burger is de helft groter per hoofd. En in in Japan is die zelfs meer dan het dubbele. In Turkije brengt die trein hen snel naar dezelfde bestemming. We vinden dat toch allemaal geweldige economieën. Met alvast in de VS de grootste president aller tijden. Wat is dan het probleem. Waarom willen we niet ook bij dat clubje horen?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    In de VS hebben ze meer dan 60.000 € schuld per kop. En al die rechtse aanhangers vinden dat toch zo een geweldig land met een geweldig beleid. Wat is dan het probleem van die schuld. Er zijn ook landen met heel weinig staatsschuld. Meestal de armste in de wereld aan wie de banken geen leningen willen geven. Een splitsing zal daar overigens weinig of niets aan veranderen. Schaalverkleining is doorgaans economisch zelfs duurder.
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Lees Lisette. Zij heeft het begrepen. En die schuld brengt automatisch nieuwe schuld want zo wordt fiat geld gemaakt. Welkom in de rat race.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De strategie van de onbestuurbaarheid van de N-VA. De boel zo erg mogelijk verzieken om dan te beweren dat splitsen de enige oplossing is. En na die splitsing een Vlaamse roofregering van de ondernemers.
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Normaal zou iedereen nu naar buiten moeten komen en protesteren tegen de gang van zaken ,maar iedereen is zo voldaan en bezig met zichzelf zodanig dat de volksvertegenwoordigers alles doen om hun postjes en beurs veilig te stellen en niet met de burgers van dit land bezig is .