Lokeren en Zulte Waregem houden elkaar in evenwicht

In de Jupiler Pro League ontving Lokeren competitieleider Zulte Waregem. Het werd 1-1. Zulte Waregem speelde een sterke eerste helft en kwam verdiend op voorsprong, maar kon die voorsprong niet behouden in de tweede helft tegen een gretig lokeren.

mawe

Voor de competitieleider stond er heel wat op het spel: het wilde absoluut het derde puntenverlies op rij vermijden. Dat was ook te merken, de Zuid-West-Vlamingen begonnen gretig aan de wedstrijd in Lokeren. Leye en Hamalainen misten kansen in de eerste tien minuten. Zulte Waregem bracht mooie combinaties en had geen moeite om de derde man te vinden. Een opening vinden, dat was moeilijker, maar de competitieleider bleef proberen.

Lokeren

Zulte Waregem

Na 30 minuten was er de verdiende eerste goal voor Zulte Waregem: Hamalainen kreeg een vrije trap en werkte die magnifiek af. Hij krulde de bal over de muur, hij vloog via de deklat binnen, ongrijpbaar voor Copa.

Lokeren had minder kwaliteit, maar probeerde dat te compenseren met inzet. In de eerste helft lukte het niet meer om te scoren. De thuisploeg scoorde wel meteen in de tweede helft. Amper 24 seconden had Skulason nodig om de gelijkmaker tussen de palen te werken. Beide teams proberen nog te scoren in de tweede helft, vooral Lokeren had zijn tweede adem gevonden. Toch geraakten ze niet verder dan het gelijkspel.

Het thuisteam mag keeper Copa bedanken: in de 80e minuut voorkomt hij een doelpunt van Lerager, al was die niet zo moeilijk te pakken. Leye, tot dan toe eerder onzichtbaar in de wedstrijd, kwam in de 90e minuut nog eens oog in oog te staan met de keeper, maar Copa kwam met een mooie redding.

Zulte Waregem blijft leider met 35 punten, maar Club Brugge kan de leider nog inhalen als het wint in de topper tegen Anderlecht.