Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’.
Volledig scherm
Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’. © © VRT Jokko

Gebruikt Jeroen Meus echt te veel boter en zout in ‘Dagelijkse Kost’?

Jeroen Meus (41), gekend om zijn bourgondische porties boter en zout, vierde gisterenavond de 2.000ste aflevering van ‘Dagelijkse Kost’. Naar aanleiding van die verjaardag zocht Charlotte De Backer van de universiteit Antwerpen in ‘De wereld vandaag’ uit of de bekendste tv-kok van Vlaanderen daadwerkelijk ongezonder kookt dan andere chefs. 

64 reacties

  • Jean Emare

    4 jaar geleden
    Je kiest nog altijd zelf wat er op uw aardappelen, vlees en groente terecht komt. I don't give a fck about it.
  • rolle de muylder

    4 jaar geleden
    ik gebruik ook veel zout anders moet ik pillen slikken tegen een te lage bloeddruk (erfelijk) en te veel boter ? hoe maak je anders een goed sausje toch niet uit een pakje zoals de reclames zouden willen geef mij maar genoeg boter en achteraf een goede scheut room er bij, by de way ik weeg al ongeveer 37 jaar rond de 65 kilo nat gewogen
  • Kristin Van Wolvelaer

    4 jaar geleden
    Het gaat toch niet in hoofdzaak om de hoeveelheid boter en zout. Vind je het té veel? Gebruik er dan minder van!
  • Gerda Rousseau

    4 jaar geleden
    Zeg, stopt eens met muggenziften! Als je zijn recepten volgt, kan je altijd voor jezelf kiezen om minder zout en boter te gebruiken.
  • Marleen Willems

    4 jaar geleden
    Ik doe zout op sla na het kuisen om de slakjes en allerlei soorten beestjes er makkelijker vanaf te krijgen. Op een krop sla vanuit de winkel moet dat wel niet meer, maar onze komt recht uit de tuin.