Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. © Jerome Gielkens

Primeur voor Belgisch ziekenhuis: polsbandje slaat alarm als patiënt valt

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden start met een proefproject waarbij patiënten een polsbandje krijgen. Dat slaat alarm als de patiënt bijvoorbeeld valt of zich op een ongewone plek in het ziekenhuis bevindt. Het gaat om een primeur in de Belgische ziekenhuiswereld, schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

5 reacties

  • Anny Bollens

    4 jaar geleden
    Dit is fantastisch! Zouden voor rusthuizen ook efficient zijn, soms liggen mensen lang op de grond in hun kamer en zo te laat voor verzorging! Kan levens redden. Zeker met het tekort aan personeel!
  • Katia Blancmont

    4 jaar geleden
    Zeer goed idee. Moeder viel na een hartoperatie en bleef uren liggen voordat men het zich verwaardigde te komen kijken ondanks de bel. UZ Jette, hé.
  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    is wel nodig deze bandjes .als de patienten hun rekening krijgen zullen er zeker veel vallen
  • Sara delaere

    4 jaar geleden
    Vind dat een mooi proefproject. Ik hoop echt dat het slaagt! Dit zou ook heel goed zijn voor rusthuizen,soms zijn bewoners verward of hebben dementie enz...Eigenlijk zou het een grote hulp zijn voor de gehele gezondheidssector! Nu maar duimen
  • Luc VAN BEVEREN

    4 jaar geleden
    Dit zou voor veel alleen staande ook goed zijn. Direct verbinden met centrale. Onlangs nog oud vrouwtje gestorven, dat ze was gevallen. Niemand wist het.