Sébastien Pocognoli springt met Brighton & Hove Albion naar leiding van Championship

Brighton & Hove Albion heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen tegen Leeds United op de twintigste speeldag van het Championship, de Engelse tweede klasse. Sébastien Pocognoli speelde de volledige wedstrijd bij Brighton. Door de zege springt Brighton voorlopig over Newcastle naar de leidersplaats.

Sébastien Pocognoli kreeg bij Brighton nog maar zijn tweede basisplaats van de competitie in de thuiswedstrijd tegen Leeds United. Brighton draait dit seizoen volop mee voor promotie naar de Premier League en na 24 minuten zag het er uitstekend uit voor het team van Pocognoli toen Leeds-middenvelder Kalvin Phillips een rode kaart kreeg toen hij de bal met de hand van de lijn haalde. Brighton-aanvaller Glenn Murray trapte de daaropvolgende strafschop feilloos binnen. In de tweede helft zette Tommer Hemed de 2-0 eindstand op het bord met een nieuwe strafschop in de 83e minuut. Pocognoli bleef de volledige wedstrijd op het veld staan als linksachter. Dankzij de overwinning springt Brighton voorlopig over Newcastle naar de koppositie in de Championship met een totaal van 42 punten. Newcastle komt zaterdag wel nog in actie in een thuiswedstrijd tegen Birmingham.

In de Nederlandse Eredivisie stond Tom Van Hyfte een volledige wedstrijd tussen de lijnen bij Roda JC, dat op bezoek ging bij Groningen. Roda verkeert in degradatiegevaar en dat werd er niet beter op toen Mimoun Mahi Groningen na tien minuten op voorsprong bracht. In de tweede helft zette de Noorse spits Alexander Sorloth in de 71e minuut de 2-0 eindstand op het bord na een rommelige fase op een hoekschop. Door de nederlaag blijft Roda op de zeventiende en voorlaatste plaats hangen in de Eredivisie met twaalf punten.

Bij Granada stond de Braziliaanse Belg Andreas Pereira aan de aftrap in de wedstrijd tegen Malaga. Na 24 minuten was het Malaga dat op voorsprong kwam na een doelpunt van middenvelder Ignacio Camacho. In de tweede helft was het wachten tot de 82e minuut toen Artem Kravets Granada opnieuw langszij bracht. Voormalig Standard-speler Mehdi Carcela werd bij Granada na 68 minuten naar de kant gehaald, Pereira bleef de volledige wedstrijd tussen de lijnen staan. Granada schiet met het gelijkspel niet veel op en blijft met amper negen punten op de negentiende en voorlaatste plaats in de Primera Division hangen.