iStock
Volledig scherm
© iStock

Stemming abortuswet uitgesteld na heftig debat in commissie

De Kamercommissie Justitie heeft vandaag de verlenging van de abortustermijn van 12 naar 18 weken besproken, maar een stemming komt er nog niet. De debatten worden volgende week voortgezet. De wetswijziging zit al enkele weken in de pijplijn. De tekst zorgt ervoor dat abortus volledig uit de Strafwet verdwijnt, en maakt een zwangerschapsbeëindiging tot 18 weken na de bevruchting mogelijk. CD&V, N-VA en Vlaams Belang zijn fel gekant tegen de wijziging.

24 reacties

  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Als vrouwen baas over eigen buik willen zijn, kunnen ze er dan niet voor zorgen dat er geen ongewenste baby komt? George heb je het verhaal van Tania in deze krant gelezen? 22 jaar een kind en snel daarna weer zwanger. Dan 8 weken wachten om dan naar Nederland te gaan. Is abortus een manier om geen kinderen te krijgen? Ik dacht van niet. Ik ben zeker niet tegen abortus maar vrouwen mogen ook wel wat verantwoordelijkheid nemen.
  • remy lempa

    4 jaar geleden
    De NVA gaat hier te ver , elke vrouw is baas over eigen lichaam en elke Belg kan zijnh leven beëindigen op elk ogenblik dat hij dat wenst , politici kunnen nog niet eens beslissen over winter of zomeruur en dan gaan ze beslissen over mijn leven , te gek om los te lopen .
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Blijkbaar is OVLD nogal soepel als het om levensbeëindiging gaat; Ze zijn zowel voor vroegtijdige (abortus) als voor latere (euthanasie). Zijn ze misschien aan het broeden om later een wet te maken die verplicht om op een vastgestelde leeftijd het leven te beëindigen als je teveel kost aan de maatschappij en daarmee snijdt in hun winsten????
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Ik ben wel akkoord dat de vrouw rechten heeft over haar lichaam maar dat dit moet geuit worden door het recht om uw ongeboren baby te vermoorden is me een paar straten te ver. Moord is moord. Als je het niet moet hebben geef het dan aan iemand die het liefde gaat geven. Ik zou voorstellen dat de dokter het er uit haalt en dat de moeder het zelf moet doodknijpen. We zullen eens zien hoeveel er dat gaan kunnen.
  • Annette Malzer

    4 jaar geleden
    Voor 500 vrouwen de wet veranderen .1000 man vraagt een referendum voor geen asielcentrum geen reactie.